Ons doel? Wij willen onze gasten een avondje uit bieden, in een ongedwongen sfeer, met een verrassende keuken en volop gezelligheid.

Het diner wordt mogelijk gemaakt door ons passievol team met verrassende smaken en creatieve combinaties, bereid met verse, liefst lokale of regionale seizoensproducten.

Verder bieden we natuurlijk smakelijke plates en kindergerechten.

Neem ook eens een kijkje op onze lunchkaart voor smakelijke lunchgerechten, borrelhapjes en alle dranken.

Voor vragen over allergieën en met speciale wensen kunt u zich wenden tot onze medewerkers.

Als muren konden spreken
Herberg de Zwaan heeft een rijke historie. Letterlijk, het waren de ‘gegoede luyden’ die de zaak een bezoek brachten. Boven waren de kamers met bedstedes, beneden keuken met fornuis en put en regenwaterbak. Deze is nog altijd voor de bar te bekijken.
Het pand, door Johannes Tjalling Swart in 1772 gebouwd, deed vroeger dienst voor de zitting van arts en notaris. Zij namen plaats in de Heerenkamer of zoals de Amelanders het noemen, de Heerskamer. Deze is nog in bijna originele staat terug te vinden in de gang naast de entree. Bijna, want in de tweede wereldoorlog werd de kamer door de Duitsers geconfisqueerd. De Heerskamer werd werkkamer van de commandant die archiefkasten veel praktischer achtte dan bedstedes.

In de volksmond werd het logement ‘De nieuwe Herberg’ genoemd. Het pand stond op de zelfde locatie als de voormalige herberg ‘De Rode Leeuw’.

Hier leest u meer over Johannes Tjalling, de Heerskamer en het Hollum van de Gouden Eeuw.